• nové

Pivovarství

Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař

První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v ...

Číst více +
2800 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
První vydání knihy „Pivovarství“ bylo rozebráno během několika let. K druhému jsme přistoupili v loňském roce – a v letošním květnu bylo vyprodáno! Kolektiv autorů v průběhu jara a léta dále pracoval, navázal na obě dnes již rozebrané a velmi poptávané edice této zásadní publikace v oboru a výsledkem je třetí, doplněné a upravené vydání, které přijde na trh ještě letos na podzim.

\r\nAutoři opět doplnili jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Osvědčená struktura publikace však zůstává zachována. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mi krobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací.

\r\nKniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Vlastnosti

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 960

Detaily

EAN: 9788087109779
ISBN: 9788087109779
Autor: Gabriela Basařová; Jan Šavel; Petr Basař
Vydavatel: Havlíček Brain Team
  • nové
Osobnostní management Jan Barták
199 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
PB3 and the Vegetables Jane Cadwallader
242 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Historie zaniklé obce Bučina (Buchwald) Lenka Klímová
120 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Syntagmatický slovosled v slovenčine Ján Kačala
328 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Ekonomické a finanční řízení pro neekonomy Hana Scholleová
369 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Feldenkraisova metoda Moshé Feldenkrais
389 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Středověk dějepisné atlasy pro ZŠ a víceletá gymnázia Helena Mandelová
159 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Český jazyk 9 s nadhledem Zdeňka Krausová; Martina Pašková; Jana Vaňková
99 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.