• nové

Osm chutí Asie

Autor: Shahaf Shabtay

\\r\\n Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla a...

Číst více +
449 Kč Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

\r\n Shahaf Shabtay, šéfkuchař oblíbené pražské restaurace SaSaZu, strávil objevováním kouzla asijské kuchyně mnoho let. Nyní spojil síly s nakladatelstvím Smart Press, aby se v knize Osm chutí Asie podělil nejen o recepty a postupy, které si během svých studií a cest osvojil, ale zejména o příběhy plné vášně a dobrodružství, které se za nimi skrývají. Jídla, která vám spolu se svým týmem v této kuchařce představí, můžete znát z menu SaSaZu, ti zcestovalejší možná i ze zemí jejich původu – z jihovýchodní Asie, Vietnamu, Kambodže, Singapuru. A v těchto zemích se můžete ocitnout i vy, stačí nakoupit suroviny, obléknout si zástěru a trochu si při vaření hrát. Asijská kuchyně totiž není nic, čeho je třeba se bát, ba naopak! Nevyžaduje precizní vážení ingrediencí ani přesné postupy, vše si můžete upravit podle chuti a nápadu. Recepty jsou přizpůsobeny českým podmínkám a všechny používané suroviny jsou zde k dostání – v knize dokonce najdete i tipy a doporučení, kde si je objednat či kam se pro ně vypravit.

\r\n

\r\n Kniha je členěna do osmi kapitol, z nichž každá je věnována jedné typické asijské surovině: kokosu, zázvoru a galangalu, citronu a citronové trávě, čaji, sezamu, rýži, banánu a chilli. Tyto ingredience jsou použity v receptech na saláty, polévky či hlavní jídla, ale můžete se těšit i na dezerty, nápoje i další návrhy na jejich využití (např. kokosový krém na ruce). Každý recept je navíc doplněn fotografií.Kniha také přináší spoustu informací ze zákulisí výjimečné restaurace, vypravíte se s ní na výlet do Asie či do pražské vietnamské tržnice SAPA a seznámíte se i s těmi, kteří pomohli celý koncept SaSaZu vytvořit. Kniha obsahuje 52 receptů.

\r\n

\r\n Shahaf Shabtay

\r\n
    \r\n
  • \r\n Jeden z 5 nejlepších šéfkuchařů v ČR dle magazínu Týden (2011)
  • \r\n
\r\n

\r\n SaSaZu pod Shahafovým vedením

\r\n
    \r\n
  • \r\n Ocenění Michelin Bib Gourmand (2012, 2011, 2010)
  • \r\n
  • \r\n Nejlepší mezinárodní restaurace v ČR dle časopisu Euro (2011)
  • \r\n
  • \r\n Nejlepší (2011), 2. nejlepší (2012) a jedna z 10 nejlepších restaurací v ČR (2010) dle Hospodářských novin
  • \r\n
  • \r\n Nejlepší asijská restaurace v Praze dle Prague Post (2011, 2010)
  • \r\n
  • \r\n Jedna z Top 10 restaurací dle Maurerova výběru Grand Restaurant (2009)
  • \r\n
  • \r\n Certificate of Excellence portálu Trip Advisor (2011)
  • \r\n
\r\n

Vlastnosti

Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 180

Detaily

EAN: 9788087049549
ISBN: 978-80-87049-54-9
Autor: Shahaf Shabtay
Vydavatel: Smart Press
  • nové
Udalosti a osobnosti dejín katolíckej cirkvi na Slovensku v 20. storočí Ivan A. Petranský
478 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Domácí zpracování zvěřiny Carsten Bothe
249 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Leonardo da Vinci Alessandro Guasti; Massimiliano Lombardi
499 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Neslavné konce slavných 2 Vladimír Liška
238 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Malované nádobí
99 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Indigové děti & andělská terapie Doreen Virtue
348 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Štúrovo Párkany Tomáš Baka
388 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Masarykův okruh 1930—1937 Aleš Sirný
749 Kč
Skladem 1 ks

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.