• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem 2 ks
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná
Počet stran: 184

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Legionáři s lipovou ratolestí IV. Eduard Stehlík; Robin Böhnisch; Karel Černý
339 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Železniční modelářství Ludvík Losos
399 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Stručný příběh románu Henry Russell
199 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Port Artur 1904-1905 1. díl Válka začala na moři Milan Jelínek
350 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Barockes Prag Jan Boněk
389 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Tvořit nové věci Josef Beránek; Petr Glogar
369 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Rainer Maria Rilke Lou Andreas-Salomé
338 Kč
Skladem 1 ks
  • nové
Sakramiláčku. Střepy Filip Topol
229 Kč
Skladem 1 ks

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.