• nové

Proč se klepou řízky

Autor: Vladimír Mikeš

Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neust...

Číst více +
298 Kč Skladem 2 ks
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.

Vlastnosti

Vazba: Brožovaná s přebalem matná
Počet stran: 184

Detaily

EAN: 9788076750869
ISBN: 978-80-7675-086-9
Autor: Vladimír Mikeš
Vydavatel: Dokořán
  • nové
Rok pod Jižním křížem Jana a Otakar Honsovi
249 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Vatikán a boj o moc Andrea Tornielli; Gianni Valente
493 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Poznejte paleo superpotraviny Heather Connell; Julia Maranan
399 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Keď nevládzeš, tak sa najedz! Jany Landl
510 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Krížovky veľká kniha lúštenia
480 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Cesta ke štěstí L. Ron Hubbard
407 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Lékařkou v koncentračních táborech Barbara Rylko-Bauer
419 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny
  • nové
Násilní nestátní aktéři v éře nového středověku Bohumil Doboš
249 Kč
Skladem u dodavatele - dodání 4 dny

Nákupní košík

Váš nákupní košík je prázdný.